Title Image

Duurzaam materiaal

Regelmatig wordt het gebruik van tropisch hardhout afgeraden. Het zou slecht zijn voor de bossen en niet duurzaam zijn. Het tegendeel is echter waar. Zolang het maar om tropisch FSC-hout gaat! Als we tropisch hardhout uit FSC-bossen in landen als Braziliƫ, Kameroen en Indonesiƫ blijven gebruiken dan is dat gunstig voor de bossen, de mensen en dieren in die landen. Het zorgt ervoor dat er inkomsten binnenkomen en het bos en de houthandel rendabel blijven voor de bevolking. Dat zorgt er weer voor dat er geen kaalkap plaatsvindt voor bijvoorbeeld palmolie plantages waardoor de biodiversiteit en de veiligheid voor de dieren ernstig worden aangetast.

Hout is een mooi, kleurrijk, warm en milieuvriendelijk product met altijd een eigen karakteristiek. Hout heeft zich al sinds mensenheugenis bewezen als duurzaam, betrouwbaar en veelzijdig bouwmateriaal.

Wij gebruiken houtsoorten uit productiebossen en proberen zoveel mogelijk hout met FSC-keurmerk in te kopen. FSC is een certificeringsysteem voor goed bosbeheer en is inmiddels goed bekend bij afnemers en consumenten.

De afkorting FSC staat voor Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer). Het is een wereldwijde, onafhankelijke organisatie, zonder winstoogmerk, die 10 principes voor goed bosbeheer heeft bepaald. Deze principes hebben betrekking op sociale, milieuvriendelijke en economische factoren. Een product dat het FSC-keurmerk draagt, is gegarandeerd vervaardigd uit hout afkomstig uit goed beheerd bos.